24 Temmuz 2015 Cuma

Türk Telekom'un İnternet Fiyatını Ucuzlatacak Kampanyası Onaylandı

Türk Telekom'un kullanıcıları sevindirecek kampanyası, BTK tarafından onaylandı.
İnternet, günümüzün olmazsa olmazları arasında başı çeken unsurlarından biri durumunda. Ülkemizde de internet sağlayıcı firmaların başında Türk Telekom geliyor. Her ne kadar zaman zaman internet fiyat-performans konusunda çoğumuzu çileden çıkarsa da, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun olaya el atması, kullanıcıları oldukça memnun edeceğe benziyor.

Türk Telekom, bir süredir internet fiyatlarını ucuzlatacak ve kullanıcıya daha hesaplı bir kullanım sunacakkampanya üzerinde çalışmaktaydı. Bu kampanyayı gözden geçiren ve son sözü söyleyecek kurum konumunda olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) da, Telekom'un kampanyasını onayladı.

BTK'nın resmi internet sitesinde yayınlanan karar doğrultusunda, 1 Temmuz 2015 ile 30 Eylül 2015tarihleri arasında, Türk Telekom'un internet sistemine abone olan kullanıcılardan herhangi bir bağlantı ücreti alınmayacak. Ayrıca, yine aynı tarihler arasında aboneler tarafından gerçekleştirilecek nakil ya da hat dondurma gibi hizmetler de yine ücretsiz şekilde sunulacak. 

Daha önceden Al-Sat ADSL-VDSL, IP VAE ADSL, VDSL, Yalın ADSLYalın VDSL ve YAPA kapsamında bulunan abonelerden 21 TL civarı bir nakil ücreti talep edilmekteydi. Ancak 1 Temmuz - 30 Eylül arası bu talep söz konusu olmayacak. BTK'nın onayladığı kampanya sadece bununla sınırlı değil. Noktadan noktaya toptan ya da perakende şekilde G.SHDSL ve Fiberlink hizmeti alan abonelere, 12 ay taahhüt sözü karşılığında herhangi bir ek ücret olmadan hızın 2 katına çıkarılması imkanı da sunulacak.

Umuyoruz bu durum bazı şeylerin önünü açar, bir nevi başlangıç olur ve devamı gelir. Özellikle AKK'nın sizler tarafından ne kadar sevildiğini (!) biliyoruz. Bir umut o konuda da somut adımlar atılması.






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder