27 Ocak 2017 Cuma

Hangi Tarayıcıyı Kullanmalıyız?





Gün geçmiyorki yeni bir tarayıcı çıkmasın. Önceleri Internet Explorer ve Mozilla Firefox ile idare ediyorduk. Şimdi Opera, Yandex, Chrome, Vivaldi, Windows 10 ile gelen Egde ve dahası... 

Peki bu kadar çok tarayıcıyı varken bilgisayarımıza hangisini kurmalıyız? Ya da herhangi birisini kurmalı mıyız? Bazı örnekler ile açıklamaya çalışalım. Hiç bir tarayıcı kurmadan da gayet iyi işlemlerinizi halledebilirsiniz ama (Edge hakkında bilgim yok.) Internet Explorer'da yer imlerinizi mailiniz ile senkronize etme gibi bir seçeneğiniz olmadığı için herhangi bir format ya da bozulma durumunda bütün yer imlerinizi kaybedebilirsiniz. Bunu önlemek için ya yer imlerinizi haftalık veya aylık olarak yedeklemeli (Flash ya da D: sürücünüz olabilir.) ya da mailiniz ile senkronize olabilme özelliği bulunan bir tarayıcı kullanmalısınız. Bu özellik sayesinde örneğin chrome ile senkronize ettiyseniz farklı bir bilgisayarda oturum açarsanız yer imleriniz karşınızda olacaktır.

Bazı tarayıcıların görünümü, bazılarının hızı ve bazılarının da eklentileri ile fark yarattığını söyleyebilirim. Bu tarayıcılar karşılaştırıldığında kazananın Google'ın çıkardığı Chrome tarayıcısı olduğunu  görüyoruz.  Bellek tüketimi fazla olsa da Chrome zirvede bulunuyor.

Eğer gizliliğe önem veriyorsanız ve vpn programı ile ayrıca uğraşamam diyorsanız o zaman Opera tarayıcısı tam size göre. Dahili VPN ile gelen tarayıcı ile istediğiniz zaman bu özelliği kullanabilirsiniz. Tek tık ile VPN büyük kolaylık sağlıyor.

NotKuyusu'na göre sıralayacak olursak;

1- Chrome
2- Firefox
3- Opera

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder