3 Mart 2015 Salı

Antutu Benchmark Nedir?



Antutu telefon özelliklerini karşılaştırmak için kullanılan bir uygulamadır (TAA da kullanıyor). Fakat Antutu nun güvenilirliği konusunda şüpheler  var. Üreticiler kendi telefonlarıyla ilgili bilgileri kendileri girebiliyor. Bu da bazı özelliklerin şişirilmiş bir şekilde karşımıza çıkmasına neden oluyor ( özellikler replikalarda). Tanınmış markalarda böyle bir sorunla karşılaşmanız çok zor. Bu yüzden  replika üreten kişilerin telefonlarının test sonuçlarına pek güvenmemek gerekiyor.

Antutu, cihazın içerisinde bulunan işlemcinin, grafik yongasının vs salt işlem performansını ölçen uygulamalardan biridir. Kısaca mevcut cihazın performansını sayısal verilere dönüştürür. Sen de  değerleri diğer cihazların değerleriyle karşılaştırırsın. Ayrıca donanımın hakkında da bilgi verir.(Bkz.: İşlemci: iyi, Grafik yongası: mükemmel, zor uygulamaları çalıştırabilirsiniz falan.)

İçerisindeki testleri sıralamak gerekirse;

1- Hafıza performansı testi
2- İşlemci integer performansı testi
3- İşlemci yüzen noktalar performansı testi
4- 2D ve 3D grafik performansı testi
5- SD kart okuma ve yazma hızı testi
6- Veritabanı I/O yönetimi performansı testi

Tüm bu farklı araçlar bir araya getirilerek ortaya genel Antutu puanınız çıkıyor ve böylece pek çok diğer Android ve IOS cihaza göre hangi sıralarda yer aldığınızı görebiliyorsunuz. Özellikle cihazınızın muadillerinden daha yavaş olduğunu düşünüyorsanız kesinlike uygulamanız gereken testler arasında yer alıyor. Telefonunuzun rootlu olup olmadığını da bu programla öğrenebilirsiniz. Overclock meraklıları da yine bu uygulamanın performans testlerinden memnun kalarak ve kendi performanslarını ölçebilecekler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder