27 Mart 2015 Cuma

Hazır Olun! 10 TB Kapasiteli SSD’ler Geliyor!




Intel ve Micron’un ortaklaşa geliştirdiği 3D NAND bellek teknolojisi, standart SSD’lerden 3 kat daha yüksek kapasiteli sabit diskler üretilmesini sağlıyor

Teknoloji tüketicisi, ilk sabit disk ile 1956 yılında buluşmuştu. Reynold Johnson tarafından icat edilen IBM 350 Disk File, 61 cm çapındaki diskleriyle kilogramlarca ağırlıktaydı ve sadece 3,75 MB kapasiteye sahipdi. Bilişim dünyası, sabit diskin piyasaya sürülmesinden itibaren geri dönüşü olmayan bir serüvene atıldı.

Bilgisayarların daha hızlı depolama çözümlerine ihtiyaç duyduğu günümüzde, bilişim tüketicisinin gelişim serüveni SSD’ler ile devam edecek gibi görünüyor. Katı hal disk (SSD) teknolojisi, sabit disklerden çok daha yüksek hızlar sağlasa bile, teknik kısıtlamalardan dolayı düşük kapasiteler ile sınırlı kalıyorlardı.

Intel ve Micron’un ilan ettiği yeni 3D NAND bellek çipi teknolojisi, katı hal disklerinin HDD’leri tarihin tozlu raflarına göndermesini sağlayabilir. 3D NAND teknolojisine sahip belleklerin 32 katmanlı çiplerden oluştuğu söyleniyor. Yeni nesil INTEL NAND modüllerinin maksimum 32 GB veri depolayabildiğini belirten uzmanlar, 48 GB’lık modellerin de geliştirildiğini müjdeliyorlar.

Çok katmanlı NAND çipleri sayesinde, sakız büyüklüğünde PCIe SSD’ler üretilebilecek ve 2,5 inç HDD yuvalarına sığan SSD’lerde 10 TB depolama alanı sunulacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder