11 Nisan 2015 Cumartesi

Geliştirilmiş Bataryalar Geliyor




Geliştirilmiş batarya teknolojisi bir akıllı saatten tutun da büyük bir otomobile kadar olan yelpazede, donanımın parçası sayılabilecek hemen her şeyde kullanıcılara büyük yarar sağlamakta.

Ancak, ne yazık ki şu an geldiğimiz noktada uzun ömürlü batarya isteyen şirketler mümkün olduğunca çok sayıda bileşeni ortadan kaldırarak büyük boyutlarda pilleri tıka basa bir araya getiriyor.

Sonuç olarak da yapabildikleri en büyük bataryayı yapmaya çalışıyorlar. Dünyadaki çoğu şirket geliştirilmiş pil teknolojisini kazanmak istiyor ve bu konuda bir çözüm yolu arıyor. Bu şirketlerden biri de Google.

Wall Street Journal'ın sunduğu yeni raporda, Google'ın ''Google X'' adlı gizli ve deneysel bir laboratuarında, kendi donanım evrenine geliştirilmiş batarya teknolojisini dahil edip, bu konuda öncü olmayı ve teknolojiye yön vermeyi amaçladığından bahsedilmekte. Yeni ve daha iyi bir batarya ile yeni ve daha iyi bir Nexus serisi yapılabileceğini planlayan Google, bu yeniliği kendi kendini sürebilen otomobiller, genel sağlık sistemleri, robotlar ve iletişim grupları gibi endüstrinin daha az kullanılan ancak geniş bir yelpazeye sahip kollarında kullanmayı amaçlamakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder