10 Nisan 2015 Cuma

Korsan Bilgisayar İçin Güvenlik Tedbirleri



Platin Bilişim Teknolojileri, son dönemde hacker’lar tarafından ele geçirilen ve siber saldırılarda kullanılan korsan bilgisayar sayısındaki artışa dikkat çekerken, hem son kullanıcıların hem de kurumsal kullanıcıların güvenlik tedbirlerini gözden geçirmesi gerektiğini açıkladı.

Genişbant internet kullanımı, mobilite ve bulut bilişim servisleri tüm dünyada benimseme kazanırken, internete bağlı cihaz sayısı da hızla artıyor. Ancak internet kullanımındaki bu artış, çeşitli güvenlik sorunlarını da beraberinde getiriyor. Uzaktan erişilebilen ve üzerine başka bir ID’nin makinayı kontrol edebildiği bir yazılım yüklenmiş cihazlar, yani “korsan bilgisayar” sayısındaki yükseliş ciddi boyutlara ulaşmış durumda. Veri koruma, iş sürekliliği, BT altyapı yönetimi ve güvenlik konularında hizmet veren Platin Bilişim Teknolojileri, “korsan bilgisayar” istismarındaki artışa dikkat çekerken, hem bireysel kullanıcıları hem de kurum ve şirketleri bu konuda daha etkin tedbirler almaya çağırıyor.

Bilgisayar suç unsuru olarak kullanılabiliyor
Yeterli ve kapsamlı güvenlik tedbirleri alınmadığı takdirde internete bağlı cihazlara rahatlıkla uzaktan erişilerek zararlı kodların ve virüslerin yüklenebildiğini ifade eden Platin Bilişim Genel Müdürü Ayhan Bamyacı, böyle bir durumda, makine sahibi veya kullanıcısının bilgisi ve kontrolü dışında ilgili bilgisayarın suç unsuru olarak kullanılabildiğine dikkat çekiyor.

Hangi önlemleri almak gerekir?
Başta güvenlik çözümleri olmak üzere tüm yazılımların lisanslı olmasına önem göstermek gerekir. Lisanslı yazılımlar, güvenlik çözümleri ve işletim sistemleri, bulunan güvenlik açıklarına ve tehditlere karşı sürekli olarak güncellenmekte ve bu yazılımlarda bulunan açıklar ilgili sağlayıcılar tarafından yamanmaktadır. Bilgisayar sistemimizi güncel tutmak, ağdaki açıklara karşı tedbir mekanizmaları oluşturmak son derece önemlidir.

Yine de, sanal güvenliğin adeta dipsiz bir kuyu olduğunu unutmamak ve riskleri ne kadar minimize edersek edelim yüzde 100 güvenliği sağlayamayacağımızı bilmek gerekir. Bu sebeple, ister son kullanıcı ister kurumsal kullanıcı tipinde olsun, internet erişimi bulunan tüm cihazlarda düzenli olarak yedekleme ve arşivleme yapmak önemli bir detay. Yapılan yedekleme, cihazın türüne ve kullanım ortamına göre basit bir yedekleme olabileceği gibi felaket senaryolarını göz önünde bulunduran kapsamlı kurtarma süreçleri içerebilir.”

Kaynak Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder