8 Nisan 2015 Çarşamba

Google'dan Yeni Telekonferans Aracı Geliyor: GMeet




Teknolojinin gelişmesiyle birçok şirketler arası toplantılar ya da uzak bir yere iş gezisine giden çalışan ile ofistekiler arasında telekonferans ile toplantılar yapılmakta.

Başlarda televizyonlarda görüp "Vay bee" dediğimiz bu çeşit özellikleri günümüzde kullanıyor olabilmek de sevindirici olarak düşünülebilir. Şimdi ise Google tarafından geliştirilmekte olan GMeet adlı yeni uygulama ile telekonferanslarınızı tek bir tuş ile yapabileceksiniz.

Google Hangouts tabanlı olacak bu yeni araç ile toplantılarınızı uygulama üzerinden planlayarak davet ettiğiniz kişileri toplantı saati geldiğinde tek bir tuş ile bu telekonferansa katılabilecekler.

Google Apps for Work kullanıcılara açılacak bu GMeet uygulaması hem mobil için hem de Google Chrome için bir eklentı olarak yayınlanacak. Şu anda Google çalışanları tarafından test edilen bu araç, Google Takvim uygulaması ile de birlikte çalışabilecek. Böylelikle toplantı planlarınızı GMeet üzerinden yaptığınızda Google Takvim uygulamanıza da eklenmiş olacak. Tabii ki tam tersi şekilde de kullanabileceğiniz bu özellik özellikle şirketler tarafından yoğun ilgi görebilecek gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder