Çin’deki ‘alışveriş yapılması için en güzel gün’ olan 11 Kasım Bekarlar Günü, online alışveriş sitesi Alibaba.com’a yine büyük bir servet kazandırdı, hem de sadece 1 saat içerisinde.

Günün ilk saatinde toplam 4 milyar dolar satış yapan Alibaba.com, geçen yıl aynı saatte 2 milyar dolarlık satış yapmıştı. Aradan geçen 1 yıl içerisinde cirosunu iki katına çıkartan Alibaba.com, dünya genelinde de kırılması zor bir rekorun altına imzasını atmış oldu. Site tarafından yapılan açıklamada ise bu yıl ki toplam satışın (şair burada yalnızca 11 Kasım’dan bahsediyor) 9,3 milyar doları geçmesi bekleniyor.



İlk bir saatlik satışlar baz alındığında alışverişin büyük bir kısmının mobilden yapıldığı açıklandı. Şirketin üst düzey yöneticilerinden Daniel Zhang, ‘Dünya Çin’in tüketim gücüne şahit olacak’ diyerek iyi mi yoksa kötü mü olduğunu anlayamadığım bir açıklama yaptı. (‘zengin bir ülkeyiz kardeşim, baksana satışlara’ demeye getirmiş galiba) Toplam 24 saatlik alışveriş süresi içerisinde müşterilerine çeşitli sürprizler yapacaklarını söyleyen Zhang, satın alınan ürünleri 1,7 milyon kurye, 400 bin araç ve 200 uçak filosuyla sahiplerine ulaştırmayı öngördüklerini söyledi.