Google’ın ve Facebook’un bedava internet projelerini gördüğümüzde herkes içten içe ‘onlar yaparlar abi, Türkiye’de böyle bir şeyin olması imkansız’ demiştir. Ordu’dan gelen bir haber, ‘bedava internet’ konusunda ülkemizin bazı şehirlerinin ciddi atılımlar yaptığını gösteriyor.

‘Kota derdi ve sınırlama olmadan tüm vatandaşlarımıza ücretsiz Wi-Fi sağlıyoruz’ diyen Ordu Belediye BalkanıEnver Yılmaz, vatandaşların ücretsiz internete büyük ilgi gösterdiğini ve 25 günde 600 bine yakın kişinin bundan faydalandığını belirtti.

Altınordu ilçesi başta olmak üzere Fatsa ve Ünye gibi büyük ilçelerde (kısacası hemen hemen tüm şehirde) ücretsiz internet ağı oluşturduklarını belirten Yılmaz, "Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) kapsamındaki ücretsiz Wi-Fi hizmeti tam anlamıyla hizmete girdi. Wi-Fi uygulaması olan bölgelerde herkes ücretsiz olarak internete girebilecek. Ayrıca kota ve sınırlama da koymuyoruz. Artık vatandaşlarımızın internet kotası dolma gibi derdi olmayacak. Ordu'da bundan sonra internete girmek bedava" şeklinde konuştu.



TEDES kapsamında kent kameraları uygulamalarının da hayata geçirileceğini bildiren Enver Yılmaz, "TEDES'le birlikte, gurbette yaşayan hemşehrilerimizin memleket hasretlerini bir nebze olsun dindirmiş olacağız. Şehrin belli merkezlerine yerleştirilecek kameralarla, dünyanın neresinde olursa olsun herkes Ordu'yu 24 saat canlı olarak izleyebilecek" dedi.