18 Kasım 2015 Çarşamba

Tor Ağını Hackleyen 1 Milyon Dolar Kazanacak!

Tor Ağını Hackleyen 1 Milyon Dolar Kazanacak!


Eğer yetenekli bir hacker olduğunuzu iddia ediyorsanız ve kendinize güveniyorsanız klavyenizin başına geçme zamanı geldi. Dünya çapındaki kullanıcılara anonim gezinti imkanı vermesiyle tanınan ve kullanıcı bilgilerinin gizliliğini esas alan bir servis olan Tor Browser'ın arkasındaki Tor ağı internette bıraktığınız izleri yok edebilmeniz için kullanabileceğiniz en başarılı çözümlerden biri. Uzun yıllardır kullanıcılara hizmet eden ve anonim webin kapısı olan Tor ağında veriler farklı sunucular arasında transfer edilerek ve şifrelenerek bu kişisel verilere erişilmesi ve izinin sürülmesi zorlaştırılıyor.
Zerodium adlı bir siber güvenlik şirketi Tor ağının bu yapısını çözerek kullanıcı bilgilerini açığa çıkaran hackerlara 1 milyon dolara varan ödüller dağıtacağını duyurdu. Firma 30 bin dolardan başlayan ödüllerle hackerları bu işi gerçekleştirmeye teşvik ediyor. Zerodium kısa bir süre önce de iOS 9'u kırarak jailbreak işlemini gerçekleştiren hackera 1 milyon dolar ödemişti. Firma dağıttığı bu ödüllerin kaynağını ise hackerların tespit ettiği açıkları hükümetlere, şirketlere, teknoloji firmalarına ve finans kurumlarına satarak elde etmekte.
Bu ödüllü hack yarışmasının Tor'un kısa bir süre önce FBI'ı kendi ağlarına yöneltilen hacker saldırılarını finanse etmekle suçlamasından sonra ortaya çıkması ise dikkat çekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder