Şu an dünya üzerinde en çok oynanan oyun ünvanını elinde bulunduran League Of Legends, bundan birkaç sene öncesinde ülkemize Türkçe dil desteği ve Türkiye sunucusuyla birlikte geldi. Kısa sürede ülkemizde de son derece popüler hale gelen ve Türkiye'de de en çok oynanan oyun olma ünvanını elde eden League, oyunda bulunan 100'ü aşkın şampiyonlara bir yenisinin daha ekleneceğini hayranlarına duyurdu.

League'in şampiyon kadrosuna yeni katılacağı duyurulan karakterin ismi "Illaoi". Illaoi, diğer tüm League Of Legends şampiyonlarında gördüğümüz gibi sadece kılıç ve kalkana sahip bir askerden çok daha fazlası. Oldukça garip, gülle benzeri bir aksesuara sahip olan Illaoi, bu aksesuar ve mistik güçleri yardımıyla kendi adına dövüşecek bir dokunaç ordusunu savaş alanına sürüyor.
 
Sahip olduğu skill'leri pasif özelliği olan dokunaçlarla birleştiren ve rakiplerinin karşısında hem tek başına, hem de takım savaşlarında oldukça etkili bir şekilde durabilen Illaoi, takım savaşlarında son derece önemli olan "solo lane"de oynanması için tasarlanmış. Yavaşlatma özellikleri ve ultimate skill'inden de anlayabileceğiniz gibi temel olarak takım savaşlarında yer alması için görevlendirilmiş olan Illaoi, oyunun ilk kısımlarında karşısında bulunan rakiplerden biraz geride kalacak. Kkarakterin tanıtımını gerçekleştiren yetkililer bu durumu "Illaoi oldukça güçlü bir karakter ancak oyunun ilk kısımlarında güçsüz kalacak. Böylece oyuncular, oyunun ilk kısımlarında geride kalmaktan ne kadar az etkilenirlerse Illaoi'nin takım oyunun ilerleyen bölümlerinde artan gücünden o kadar çok faydalanabilecek" sözleriyle açıkladılar.

"Kraken Rahibesi" ünvanına sahip olan Illaoi, bakalım ilerleyen günlerde oyunculardan nasıl yorumlar alacak.